ARNO VAN HAREN

coaching The Walking Coach contact wandelcoaching massage

Nadat de grote klussen zijn geklaard, de eerste contacten gelegd en de kinderen hun weg naar school hebben gevonden, blijkt vaak dat het Franse leven ook niet altijd over rozen gaat. Ook al keek je er naar uit, er verandert veel: je dagelijkse routine, je financiële situatie, de afstand naar je vrienden en familie, de vertrouwdheid met je omgeving, de aanwezigheid van je partner…

Een nieuw leven opbouwen in een ander land is niet niks. Ook in het land en leven van je dromen kun je te maken krijgen met teleurstellingen. Bijvoorbeeld omdat je kinderen niet kunnen aarden, heimwee je parten speelt, je de Nederlandse gezelligheid mist, je toch minder goed met je partner kunt samenwerken dan je had gedacht of je moeilijk kunt uiten in het Frans. Al met al kent het leven meer onzekerheden en soms twijfel je of emigreren wel de juiste beslissing was.

Je wereld is een stuk kleiner als je de Franse taal niet vloeiend spreekt en de mogelijkheden om een goed gesprek te hebben zijn minder groot. En tegen bevriende emigranten vertellen dat het niet zo lekker loopt, doe je misschien ook niet zonder schroom. Sterker nog: liever niet.


Herken je een en ander bij jezelf en is het tijd geworden er eens over te praten, maar wel met een buitenstaander? Neem contact met me op voor een kennismakinngsgesprek. Aan de hand hiervan ontvang je van mij een voorstel voor een coachingstraject, afgestemd op jouw vraag.


Eventuele afstand hoeft ons contact niet in de weg te staan. Er zijn diverse mogelijkheden: persoonlijke sessies (eventueel wandelend), telefonisch contact, Skype. Ook een intensief coachingstraject in Midden-Frankrijk, halverwege Montluçon en Clermont Ferrand, behoort tot de mogelijkheden.


ALS BUITENLANDER IN FRANKRIJK

Rust en ruimte. Dat maakt Frankrijk voor veel Nederlanders en Vlamingen aantrekkelijk. Ze zeggen hun baan adieu en verlaten huis en haard om in Frankrijk te genieten van een minder stressvol bestaan.