ARNO VAN HAREN

coaching The Walking Coach contact wandelcoaching massage
Tot mei 2018 ongeveer één week, daarna één tot twee weken.  


In overleg bepalen we welk deel van mijn route je kunt meelopen.


We gaan met z’n tweeën, niet met een groep. Dit waarborgt de benodigde rust en aandacht, en mogelijkheid tot reflectie.


Dagelijks lopen we 5 - 7 uur. Wanneer je een normale conditie hebt en zo nu en dan bereid bent door te zetten is dat heel goed haalbaar. Ben je ongeoefend dan kan wat trainen vooraf geen kwaad.


Eenvoudig en zoals het zich aandient: gîte d’étape, herberg, klooster, soms bij particulieren.


Het benodigde pelgrims paspoort of crédencial krijg je van mij.


€ 30 - € 40 per dag, afhankelijk van de route.


Mijn tarieven zijn inkomensafhankelijk. Het kennismakingsgesprek is kosteloos. Wanneer de financiën een probleem vormen zoeken we samen naar een oplossing. Stel je echter eerst de vraag wat je bereid bent in jezelf te investeren.


Startpagina Camino de Santiago


Kijk naar een korte documentaire over fotografe  Dida Mulder, die met een begeleider op pelgrimage gaat


Of lees mijn boek over mijn pelgrimages en bijzondere ontmoetingen met andere reizigers: Pelgrimage richting Santiago


                                                                                        Ik ben pelgrim

Ik waardeer rust, verstilling en eenvoud. In het dagelijks leven zijn deze waarden soms moeilijk te vinden of worden zij verstoord door auto’s, internet, mensen en andere druktemakers. Op een pelgrimstocht kan ik afstand nemen, herbezinnen en de zaken in een ander perspectief zien.
Wat is mijn rol als coach?

Onzekerheden en onverwachte gebeurtenissen vormen een belangrijk onderdeel van een pelgrimage. Je kunt proberen ze te omzeilen, bijvoorbeeld door je goed voor te bereiden en voor vertrek alles te lezen wat over pelgrimeren te vinden is. Je kunt mogelijke routes uitstippelen en overnachtingsadressen noteren. Je kunt besluiten met een groepje mee te gaan, daar zit immers altijd wel iemand bij die je aanspreekt. Een beetje spannend maar toch ook vertrouwd.


Je kunt ook kiezen voor het onbekende; je openstellen en alles op je af laten komen. Dat is nog spannender en veel minder vertrouwd. Maar je zult er meer door leren. De ervaringen zullen intenser zijn omdat het jouw ervaringen zijn, alleen door jou beleefd en niet verwaterd door uitwisseling met anderen. Misschien zal blijken dat je veel langer door kunt gaan omdat je veel meer kunt en durft dan je dacht, of dat je juist wat eerder moet stoppen en om hulp moet vragen. Je kunt ervan op aan dat tijdens de pelgrimage jouw grenzen zich duidelijk aftekenen en nieuwe inzichten zich spontaan zullen openbaren.

     Ik ben de poortwachter in dit proces. Je mag van mij verwachten dat ik een veilige omgeving in stand houd en zorgvuldig jouw stappen begeleid. Tijdens de tocht zal ik alert zijn op gebeurtenissen die we kunnen inzetten om jouw coachvraag beantwoord te krijgen. Je kunt op mij terug vallen en wanneer het nodig is zal ik je het steuntje in de rug geven waardoor je verder kunt. Het lopen moet je echter zelf doen.


Voorafgaand aan het vertrek hebben we een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken en kijken we of het ‘klikt’ tussen ons. Je kunt tijdens of na dit gesprek besluiten of je samen met mij op pad wilt.  Mail of bel me voor vragen of een afspraak.


Praktische zaken


Hoe lang


Waar & wanneer


Met wie


Conditie & voorbereiding


Overnachting


Pelgrimspaspoort


Kosten onderweg


Vergoeding coaching


Meer informatie over pelgrimeren

PELGRIMAGE

Ik heb mijn ‘langeafstandswandelschoenen’ tijdelijk aan de wilgen gehangen. Tot en met begin 2018 vragen werk en studie teveel tijd om lange pelgrimstochten te kunnen maken. Daarna, in mei van dat jaar vertrek ik van Bourganeuf in Frankrijk via Cahors naar Hendaye (iets onder Bayonne.)

In Spanje loop ik over de kustroute verder naar het westen, om na een maand of drie aan te komen in Santiago de Compostella. Je bent dan welkom me een deel van mijn reis te vergezellen.


Zo lang hoef je echter niet te wachten. Ook dit jaar zijn er voldoende mogelijkheden om in Midden-Frankrijk samen een  pelgrimage van ongeveer één week te lopen. Hieronder lees je er meer over.

Je bent geïnteresseerd in pelgrimage. Misschien denk je erover zelf te gaan pelgrimeren omdat je een vraag hebt waarop je een antwoord zoekt. Wellicht is het minder duidelijk maar knaagt en wringt er iets. Waar je op vakantie achter een boek of een biertje zou wegduiken wil je nu actief op pad. Kijken wat er gebeurt; of je inderdaad je hoofd leeg kunt maken en een antwoord vinden  kunt. Of het leven ook anders kan: rustiger, vollediger en met meer diepte wellicht.

Prima. Onderzoek en ervaar. Ga mee. Wandelschoenen en een rugzak: meer heb je niet nodig.

Het is daarom verstandig alleen praktische zaken als schoeisel, kleding, rugzak en dergelijke te regelen en zo weinig mogelijk te plannen. De beste voorbereiding voor een pelgrimage is  geen voorbereiding, met wat loopkilometers als uitzondering.


Na de eerste dagen, waarin mensen vaak voornamelijk bezig zijn met fysiek ongemak, ontstaat er een mentale ruimte.


Het kan echter aangenaam zijn om tijdens de tocht met iemand op te lopen waarmee je je vertrouwd voelt en waarvan je een steuntje in de rug krijgt wanneer je daar behoefte aan hebt.